Voor naasten

KR8 ("Kracht") is hét programma voor mensen met een (ernstige) psychische kwetsbaarheid, of verslaving. KR8 helpt deelnemers het beste resultaat uit hun behandeling te halen en samen te werken aan herstel en toekomst.

Samen werken aan herstel!

Deelnemers werken in een vaste groep samen aan hun herstel. Dit geldt ook voor de familie en naasten van de deelnemers. Familie en naasten worden bij verschillende onderdelen van het programma betrokken. Ook zij leren met en van elkaar en worden concreet bij het herstelproces van de deelnemer betrokken.

Lees meer

“Erg fijn dat naasten betrokken worden bij het KR8-programma”

Naasten krijgen tijdens de familie & naasten-bijeenkomsten meer inzicht in de kwetsbaarheid van de deelnemer. Ook leren zij van elkaars ervaringen.

Lees meer

KR8 wordt aangeboden als onderdeel van de behandeling in verschillende GGZ-instellingen.

Informeer bij de instelling of het KR8-programma al wordt ingezet, of kan worden ingezet!

“De familie en naasten bijeenkomsten blijken voor deelnemers én naasten van waarde om het gesprek over herstel samen aan te gaan.“

“Mijn relatie liep door mijn ziekte stuk, maar mijn ex-vrouw en kinderen gingen mee naar de KR8-bijeenkomsten voor familie en naasten. Dat was verhelderend voor hen én voor mij. “

Marcel, KR8-deelnemer

“De familie en naasten bijeenkomsten gaven ons inzicht in wat onze zoon bij KR8 deed en hoe wij hem – en hij ons – het beste kunnen ondersteunen,. ”

Vader van een KR8-deelnemer