Wat is KR8?

“Voor mij is KR8 het leukste deel van mijn werkweek!”

Lees hier meer over de ervaringen van programmabegeleiders die al KR8-groepen hebben begeleid.

Voor veel programmabegeleiders is het begeleiden van een KR8-groep het leukste deel van de werkweek. In vergelijking met het individuele contact, ben je op een heel andere manier met cliënten in contact. Omdat je deelnemers in veel verschillende situaties meemaakt, krijg je een veel completer, realistischer beeld van iemand. Zelfs als iemand al jaren in zorg is! Dit kan heel helpend zijn om deelnemers te begeleiden in hun weg naar herstel.

Omdat een groep altijd in dezelfde samenstelling bij elkaar komt, voelen de deelnemers zich steeds meer op hun gemak en durven ze ook steeds meer van zichzelf te laten zien. Zo komt het regelmatig voor dat een deelnemer iets over zichzelf vertelt, wat in al die jaren en alle eerdere behandelingen nooit ter sprake is gekomen. Dit kan een ervaring zijn die te maken hebben met vroeg trauma, of een andere gebeurtenis die veel impact heeft gehad. Ook dit biedt dan nieuwe aanknopingspunten op de weg naar herstel.

De gesprekken tussen deelnemers onderling zijn vaak heel mooi. Voor deelnemers is het fijn om met mensen van gedachten te kunnen wisselen, die in meer of mindere mate hetzelfde hebben meegemaakt. Door als programmabegeleider het groepsproces in goede banen te leiden, lever je een belangrijke bijdrage aan het herstel van de deelnemers.

Terug