KR8 voor zorgverleners

Wat betekent KR8 voor zorgverleners?

KR8 is een multimodaal herstelprogramma waarin een duo gecertificeerde KR8 Programmabegeleiders samen met een vaste groep deelnemers gestructureerd aan de slag gaan met het versterken van de (herstel)kracht.

Na het volgen van 2-daagse training tot programmabegeleider ben je er klaar voor om een KR8-groep te begeleiden op hun weg naar herstel. Een groep wordt altijd begeleid door een vast duo programmabegeleiders. Veel programmabegeleiders vinden het begeleiden van een KR8-groep het leukste deel van hun werkweek!

De wekelijkse bijeenkomsten vinden plaats in een speciale KR8-lounge. Dit is een mooie ruimte waar deelnemers zich prettig en op hun gemak voelen. Dit nodigt uit om open en vrij met elkaar in gesprek te gaan over allerlei onderwerpen die belangrijk zijn voor de weg naar herstel. Regelmatig durven deelnemers zich uit te laten over zaken waarover ze in alle eerdere behandelingen nooit over hebben gesproken. Dit biedt dan weer nieuwe aanknopingspunten voor herstel.

De complete inhoud van het programma wordt aangereikt via werkboeken en het digitale KR8-platform, zodat de programmabegeleiders zich vooral kunnen richten op het (groeps)proces. Naast inhoudelijk bezig zijn, wordt er ook tijd besteed aan energizers en andere leuke activiteiten. Deze activiteiten dragen bij aan het versterken van de onderlinge band en zorgt ervoor dat deelnemers zich (durven) openstellen voor elkaar en voor de inhoud van het programma.

Gedurende ongeveer 1 jaar komt de groep aanvankelijk wekelijks en later in het programma eens per 2 weken bij elkaar. De bijeenkomsten zijn altijd op een vast dagdeel in de week. Een vast onderdeel van iedere bijeenkomst is samen lunchen. Een ochtendgroep eindigt met de lunch en een middaggroep begint met de lunch.

Terug