Het KR8-programma

Wat is het KR8-programma?

KR8 is een programma dat bijdraagt aan jouw herstel. In verschillende instellingen wordt KR8 al aangeboden als onderdeel van de behandeling. Lees meer over wat het programma voor jou kan betekenen.

KR8 is een groepsprogramma. Met een kleine groep mensen die in een vergelijkbare situatie zitten als jij ga je aan de slag met je herstel. Dat is best een beetje spannend in het begin. Maar omdat je iedere week met dezelfde groep mensen bij elkaar komt, leer je elkaar heel snel kennen. Het voelt al snel vertrouwd.

De bijeenkomsten vinden plaats in een speciale KR8-lounge. Dit is een ruimte waar je je prettig en op je gemak voelt. Met je eigen set werkboeken bespreek je allerlei onderwerpen die voor je herstel van belang zijn. Je kan van elkaar leren en je zult veel dingen bij elkaar herkennen. Het begrip dat je krijgt van je groepsgenoten voelt heel fijn. Tijdens het programma leer je veel en krijg je meer inzicht. Dit geeft je concrete handvatten en dus meer grip op je persoonlijke herstel.

Een vast onderdeel van iedere bijeenkomst is samen lunchen. Gezellig met elkaar aan tafel genieten van een goede en zelfgemaakte maaltijd. Samen met je programmabegeleiders wordt verder bekeken wat leuke activiteiten zijn om met elkaar te doen. Dat kan een wandeling zijn, of een spelletje. Maar er zijn ook veel voorbeelden van activiteiten met muziek, een hobby van een van de deelnemers, of het bezoeken van een speciale gelegenheid, enzovoort.

KR8 is dus niet alleen leerzaam en nuttig, maar vooral ook heel erg leuk!

Het programma duurt ongeveer 1 jaar. Tijdens dat jaar ga je een dagdeel per week met je groep aan de slag. Dit is best een lange periode. Daarom moet je wel echt gemotiveerd zijn om aan je herstel te werken. Het is zeker de moeite waard!

Je sluit het programma af met je eigen Verder op Weg-plan. In dit plan leg je vast wat je doelen zijn voor de toekomst en wie, of wat je nodig hebt om je doelen te bereiken. Alles wat je tijdens het programma hebt geleerd komt samen in dit plan. Je bespreekt dit plan samen met mensen uit je netwerk.

Terug